ČARLS F. Ketring, čuveni izumitelj, jednom prilikom je rekao: ‘Ne zanima me prošlost. Zanima me samo budućnost, jer u njoj nameravam da provedem ostatak života.’ Ne zaboravite, međutim, da tu budućnost u kojoj ćete provesti ostatak života određuje upravo vaš pogled na svet. A sve što vam je potrebno za to naći ćete u svojoj glavi.

Naravno da svi nailazimo na prepreke. I nema sumnje da se zbog toga možete osećati loše.  A ko ne bi? Međutim, ako negujete misao da se svaki problem može preokrenuti u vašu korist, onda je ogromna mentalna snaga na vašoj strani. Usredsredite se na činjenicu da vašu budućnost ne određuju okolnosti nad kojima nemate kontrolu, već odgovarajuće mentalno polazište nad kojim i te kako imate vlast.  Na taj način vi zaista možete da oblikujete svoju budućnost.

Pitanje glasi: kako da steknete to ispravno mentalno stanje?  Odgovor jeste da počnete da razvijate ono što se zove ispravnost u razmišljanju.  Napravide odvod za greške u svesti, jer te greške izazivaju pogrešno razmišljanje, što dovodi do pogrešnog delovanja, koje opet na kraju dovodi do pogrešnih ishoda.

Jedini lek za grešku jeste ispravnost.  A za to je potrebna sposobnost mišljenja i proučavanja koja će vam s vremenom omogućiti da steknete bolji uvid i oštrije zapažanje. Bolja gledišta će stvoriti uslove za bolju budućnost.

S obzirom na to da je um ogromno skladište potrebnih sredstava, iz toga proizilazi da je potrebno izbaciti sve strane elemente koji bi mogli da spreče dotok tih sredstava. Brojne frustracije i neuspehe mogli bismo pripisati upravo tim preprekama slobodnom proticanju kreativne misli kojima smo dopustili da nam se usele u svest.  One sprečavaju zapanjujuća sredstva potrebna da se posao uradi kako treba ili čak da se živi kako treba da stignu do svog cilja.

Volite život i on će vam uzvratiti ljubav.