,,Isus iz Nazareta – Bogočovjek – u svome uskrsnuću najprije silazi u podzemlje oslobađati Adama (to jest tebe)! Nogama – nekoć pribijenim na križ – sad otvara teška vrata podzemlja. Rukama – nekoć razepetim i prikovanim na drvo – podiže izgubljenu ovcu (svakoga od nas) na svoja ramena. Kao Dobri Pastir omogućuje ,,izgubljenoj ovci’’  da dobije lice jednako Spasitelju i počne gledati jednakim okom: Isus Adamovim okom, Adam Isusovim okom!  Kakva revolucionarnost Božje Ljubavi! Počinje – tako – novi svijet. Svijet koji može stvarati samo Krist – Kršćanstvo.

Brate, sestro! Pozivam Te da zajedno krenemo na put Jubilarne godine milosrđa…’’

Nadbiskup Stanislav Hočevar

Ovim rečima otvorena je takozvana Godina milosrđa u Rimokatoličkoj crkvi, koja predstavlja i poziva na ekumenski dijalog. Predstavnici REC Sv.Trojice su se odazvali pozivu. Na svečanosti u Beogradu, učestvovali su mnogi sveštenici i veliki broj vernika. Većinsku Srpsku pravoslavnu Crkvu zastupao je vikar Njegove svetosti patrijarha Irineja vladika Arsenije s pratnjom, prisustvovali su i predstavnici Crkve reformacije, predstavnici Uprave za saradnju s Crkvama i verskim zajednicama, kao i Vojske Srbije.

Dana 17.12.2015. otvoren je i Božićni Sajam milosrđa, na kome je prisustvovao ispred REC Sv.Trojice, Zoran Minić.  Sajam je otvorio Nadbiskup Stanislav Hočevar. Nakon prigodnog muzičkog programa, kratko predavanje na temu Reč Božija održao je o.Aleksandar Ninković.

Svojom prisutnošću, REC Sv.Trojice, još jednom iskazuje spremnost za ekumenski dijalog.

Ispred REC Sv.Trojice,

Zoran Minić