‘PRIBLIŽITE se Bogu, i on će se približiti vama’.  Ovaj jednostavan poziv zaveležen u Jakovu 4,8 predstavlja nešto više od cilja.  To je jedno putovanje. Ono će trajati dokle god smo verni.  Nikada nećemo prestati da se sve više i više približavamo Bogu.  na kraju krajeva, uvek će biti još toga što se može naučiti o njemu.  Čak ni sama Biblija ne govori sve o Bogu. Apostol Jovan je mislio da ako bi se zapisalo sve što je Isus uradio tokom svoje zemaljske službe, ‘sam svet ne bi mogao obuhvatiti svitke koji bi se napisali’ (Jovan 21,25).

Čak ni tokom večnosti nećemo prestati da učimo o Bogu (Propovednik 3,11).  Zamisli onda šta stoji pred nama. Znaćemo daleko više o Bogu nešto što sada znamo. Ali, još uvek ćemo osećati da ima bezbroj divnih stvari koje terba da naučimo.  Jedva ćemo čekati da još više toga naučimo, jer ćemo uvek imati razloga se se osećamo poput psalmiste, koji je pevao: ‘Meni je dobro biti blizu Boga’ (Psalam 73,28).  Večnost će biti nezamislivo bogata i interesantna – a približavanje Bogu će uvek biti njen najvredniji aspekt.

Sada se odazovi na Božiju ljubav tako što ćeš ga voleti svim svojim srcem, dušom, umom i snagom (Marko 12,29.30).  Neka tvoja ljubav bude lojalna i postojana. Neka sve odluke koje svakodnevno donosiš, od najmanjih do najvećih, odražavaju isto načelo koje treba da te vodi – uvek izabrati put koji vodi do jačeg odnosa s tvojim nebeskim ocem.  I iznad svega, još više se približi Bogu, i neka se on još više približi tebi – i to u svu večnost.