‘Uzdaj se u Gospoda svim svojim srcem, a na svoj razume nemoj se oslanjati. Na svim svojim putevima imaj ga na umu, i on će ispraviti tvoje staze.’ Poslovice 3,5-6.

‘Dakle, pošto smo opravani verom, imamo mir s Bogom preko Gospoda našega Isusa Hrista.’ Rimljanima 5,1.

RAZUMEVANjE ti nikada neće doneti moj mir. Zatto te učim da se uzdaš u mene i ne oslanjaš na sopstvenz razboritost. Ljudi su nezasiti u svojim nastojanjima da sve shvate; misle da će tako držati život pod kontrolom.  U svetu se susrećeš s beskonačno mnogo različitih problema. Čim rešiš jedan problem, pojavi se drugi ne dajući ti da se dugo opuštaš.  Ubrzo opet naprežeš svoj um razmišljajući kako da rešiš novi problem (mučiš se sam) umesto da potražiš mene (svemogućega).

Čak i najmudritij od svih ljudi, Solomon, nije uspeo pronaći put do mog mira. Njegova ogromna mudrost ga je dovela do osećaja kako sve završava ispraznošću umesto ispunjenjem.  Na kraju je sišao s pravog puta i podredio se volji svojih žena klanjajući se idolima.

Moj mir nije nedostižan cilj, nije sakriven u nekom komplikovanom lavirintu.  Zapravo uvek si umotan u moj dragoceni mir, jer je on nerazdvojiv od moje prisutnosti. Kad gledaš u mene, postaješ ga svestan.